Sejuk

Mulut kering

Ramai orang biasa dengan sensasi mulut kering. Tetapi tidak semua orang tahu bahawa ia boleh menjadi manifestasi penyakit serius..Dalam terminologi perubatan, gejala ini disebut xerostomia (pelembab air liur tidak mencukupi).

Abses semasa mengandung (

Komen penggunaTerima kasih! Mereka membuka abses saya))) Saya harap keradangannya juga akan reda.Saya lebih suka menggunakan Vishnevsky. Bau, ya, tapi dauber yang sangat bagus.

Jangkitan adenovirus pada kanak-kanak

Terdapat banyak penyakit pernafasan yang menyebabkan demam dan hidung berair yang teruk. Selalunya, gejala seperti itu disebabkan oleh jangkitan adenovirus..Apa ini?

Adakah perlu untuk menghilangkan adenoid darjah 2

Saya sudah menjawab soalan serupa sekarang.
Keburukan adenoid adalah bahawa mereka terus tumbuh hingga berumur 6-8 tahun. Sekiranya operasi dilakukan sebelum usia ini, maka hampir selalu ia akan tumbuh semula.

Adenoid pada kanak-kanak - gejala, rawatan, sebab

Adenoid adalah amandel faring, yang terletak di nasofaring manusia, ia melakukan fungsi yang paling penting dalam tubuh - ia menghasilkan limfosit, sel imun yang melindungi mukosa nasofaring dari jangkitan.

Cara merawat adenoid yang meradang pada orang dewasa

Adenoid dewasa tidak unik. Hipertrofi adenoid memang biasa berlaku pada kanak-kanak. Pertumbuhan adenoid yang berlebihan berlaku sehingga 7 tahun, kemudian perlahan-lahan atrofi dan hilang sepenuhnya pada usia yang lebih tua.