Nasofaring

Arahan ambrobene untuk digunakan

Pemegang Kebenaran Pemasaran:Dihasilkan oleh:Kenalan untuk pertanyaan:Bentuk dos

pendaftaran No: P N014731 / 02-2003 bertarikh 15.01.09 - Tidak tentu masa
Ambrobene
Bentuk pelepasan, pembungkusan dan komposisi ubat AmbrobenePenyelesaian untuk pentadbiran dan penyedutan oral adalah telus, dari tidak berwarna hingga kuning muda dengan warna coklat, tidak berbau.

Penyedutan untuk penyakit sistem pernafasan

Untuk penyakit sistem pernafasan, doktor biasanya lebih mengutamakan ubat dalam tablet dan sirap. Tetapi kadang-kadang, untuk meningkatkan keberkesanan rawatan dan meneutralkan tanda-tanda penyakit dengan lebih cepat, adalah berguna untuk menggunakan kaedah tambahan pengaruh perubatan.

Wilprafen

KomposisiKomposisi Wilprafen adalah seperti berikut: satu tablet mengandungi 500 mg josamycin; penggantungan (10 ml) mengandungi 300 mg josamycin.Sebagai tambahan, Wilprafen mengandungi bahan tambahan: selulosa mikrokristal, metilselulosa, polysorbate 80, silika anhidrat koloid, natrium karboksimetilselulosa, magnesium stearat, talc, titanium dioksida (E171), makrogol 6000, poli (etakrilat metil metakrilat).

Mandi selepas radang paru-paru

Apa itu radang paru-paruKeradangan paru-paru adalah penyakit berjangkit, diprovokasi oleh pelbagai jenis mikroorganisma: virus, kulat, bakteria. Selalunya, radang paru-paru berlaku sebagai komplikasi selepas ARVI atau influenza.

Tinjauan monitor tekanan darah automatik

Teknologi baru telah mengubah stetoskop, manset, dan alat pengukur tekanan menjadi instrumen canggih yang tidak selalu mudah difahami. Dalam artikel ini kami akan memberitahu anda bagaimana monitor tekanan darah berfungsi, apa yang ada di pasaran dan bagaimana memilih yang tepat..

Gejala dan rawatan bronkitis obstruktif pada orang dewasa

Bronkitis obstruktif adalah proses patologi yang berlaku pada bronkus. Penyakit ini diprovokasi oleh keradangan struktur tisu mukosa yang berpanjangan, kerengsaannya dan penurunan lumen bronkus, yang menyebabkan kesukaran mengeluarkan lendir.

Rawatan adenoid di hidung pada kanak-kanak

Adenoid, atau vegetasi adenoid, adalah pembesaran tisu amandel nasofaring. Ia terletak jauh di dalam nasofaring. Tidak seperti amandel palatine, tidak mungkin melihatnya tanpa alat khas doktor ENT.

Tab Hexoral ® (tab Hexoral ®)

KandunganKumpulan farmakologiKlasifikasi nosologi (ICD-10)Gambar 3DKomposisi dan bentuk pelepasan

Lozenges1 tab.
chlorhexidine dihydrochloride5 mg
benzokain1,5 mg
eksipien: isomalt; minyak pudina; mentol; timol; aspartam; air yang disucikan
dalam lepuh 10 biji.; dalam bungkusan kadbod 2 lepuh.

Batuk menyalak pada kanak-kanak

Batuk menyalak anak, dengan atau tanpa kahak, memerlukan rawatan segera. Sindrom klinikal menunjukkan perkembangan komplikasi setelah penyakit etiologi virus atau berjangkit yang dipindahkan.