Kekebalan

Sebulan tanpa rokok

Sebulan tanpa rokok adalah ujian sebenar bagi perokok. Ketagihan nikotin adalah penyakit yang diakui, anda harus menangani sendiri rawatannya. Para saintis telah membuktikan bahaya rokok pada tubuh untuk jangka masa yang lama, tetapi ini tidak mengurangkan bilangan perokok.

Hidung patah

Dari jumlah kecederaan muka, patah hidung menyumbang sekitar 40% kes. Bagaimana untuk memahami jika organ ini rosak dan apa yang perlu dilakukan, traumatologist atau otolaryngologist pasti akan menerangkan.

Menyahkod ujian darah untuk neutrofil

Ujian darah umum (klinikal) mengandungi banyak petunjuk di mana doktor menilai kesihatan pesakit. Perubahan nilai setiap ciri ini menunjukkan kemungkinan perkembangan patologi tertentu dalam tubuh.

ARVI pada trimester kehamilan ke-3

Semasa mengandung, imuniti seorang wanita menurun. Sebabnya ialah adanya sel dengan DNA asing di dalam badan. ARVI semasa mengandung pada trimester ketiga boleh menyebabkan komplikasi pada ibu anak.

Adakah mungkin melakukan Mantoux ketika batuk.

Ujian Mantoux dilakukan kepada semua kanak-kanak setiap tahun untuk menentukan kehadiran imuniti terhadap bacillus Koch. Sebelum itu, doktor secara visual menilai keadaan dan kesesuaian prosedur.

Avamis dengan adenoid

Adenoid adalah percambahan abnormal tonsil nasofaring. Terutama penyakit ini didiagnosis pada masa kanak-kanak, walaupun orang dewasa juga dapat menghadapi diagnosis yang serupa. Pesakit mengalami kesukaran bernafas hidung, selsema menjadi lebih kerap, hidung berair selalu berlarutan dan berpanjangan, sukar untuk diperbetulkan.

Adenoids 1, 2 dan 3 darjah

Adenoids 1, 2 dan 3 darjah - apakah itu, gejala, rawatan pada kanak-kanak. Adakah mungkin dilakukan tanpa pembedahan?
Adenoid pada kanak-kanak adalah diagnosis yang paling biasa diberikan oleh pakar otolaryngologi pediatrik.

Bit dengan cuka dari ulasan sakit tekak

Suatu ketika saya terjumpa sebuah artikel oleh seorang wanita yang sudah dewasa di mana dia menceritakan bagaimana di masa kecilnya dia menderita sakit tekak yang paling teruk setiap musim sejuk, ponteng sekolah selama 2 bulan, dan bagaimana dia menyingkirkan penyakit ini.

Adenoids 1, 2 dan 3 darjah

Adenoids 1, 2 dan 3 darjah - apakah itu, gejala, rawatan pada kanak-kanak. Adakah mungkin dilakukan tanpa pembedahan?
Adenoid pada kanak-kanak adalah diagnosis yang paling biasa diberikan oleh pakar otolaryngologi pediatrik.

Bagaimana untuk berhenti berdengkur untuk seorang lelaki?

Berdengkur adalah fenomena yang tidak menyenangkan dalam kehidupan banyak wanita, kerana, pada umumnya, lelaki berdengkur. Ini menyebabkan kurang tidur, kerengsaan, keperluan tidur di bilik yang berlainan dan pelbagai masalah lain yang berkaitan.

Titisan Furacilin-adrenalin: arahan dan ulasan

Tidak semua orang tahu bahawa rhinitis yang paling biasa dan nampaknya tidak berbahaya boleh menjadi penyebab penyakit yang lebih serius. Ia boleh mencetuskan bronkitis, otitis media, atau laringitis.