Selesema

Batuk 2 minggu tanpa demam

Home »Batuk» Batuk 2 minggu tanpa demamBatuk yang berpanjangan tanpa demamRamai orang memperhatikan batuk hanya jika disertai demam. Dalam kes lain, mereka tidak memandang serius gejala ini, mereka mengharapkan fenomena yang tidak menyenangkan itu berlalu dengan sendirinya.

Virus Epstein-Barr

Penyakit ini, yang biasa disebut "mencium", tidak ada kaitan dengan jangkitan kelamin. Virus ini, yang ditularkan oleh 90% penduduk dunia, dianggap kurang difahami. Hanya sekarang virus Epstein-Barr (EBV) telah mendapat "kemasyhuran".

Berodual

Komposisi1 ml larutan untuk penyedutan mempunyai bahan farmasi berikut: ipratropium bromida - 0,261 mg (0,25 mg ketika menukar bentuk dos menjadi residu kering); fenoterol hidrobromida - 0,5 mg; benzalkonium klorida; disodium edetate dihydrate; natrium klorida; 1 asid hidroklorik molar; air yang disucikan.

Mengapa lidah sakit di sebelah

Tubuh kita dapat menunjukkan kerosakan pada gejala yang paling tidak dapat diramalkan. Kadang-kadang mereka boleh muncul di mana tidak ada fokus langsung dari patologi. Manifestasi yang mencolok dalam kerja badan adalah kerosakan pada membran mukus mana-mana bahagian saluran gastrousus, termasuk rongga mulut.

Adenoids 1, 2 dan 3 darjah

Adenoids 1, 2 dan 3 darjah - apakah itu, gejala, rawatan pada kanak-kanak. Adakah mungkin dilakukan tanpa pembedahan?
Adenoid pada kanak-kanak adalah diagnosis yang paling biasa diberikan oleh pakar otolaryngologi pediatrik.

Adenoid: foto, gejala, diagnosis, rawatan

Adenoid, atau tumbuh-tumbuhan adenoid, boleh berlaku pada kanak-kanak (ini berlaku dalam kebanyakan kes kerana imuniti anak yang lemah) dan pada orang dewasa. Ini adalah penyakit lembap kronik, yang dicirikan oleh percambahan tisu limfoid sehingga dari masa ke masa, tonsil nasofaring (iaitu, dari mana adenoid terbentuk) menutup saluran hidung.

Apa yang perlu dilakukan sekiranya serangga masuk ke telinga anda

Sekiranya serangga masuk ke telinga anda, anda perlu menilai keadaannya, pilih cara yang tepat untuk menyelesaikan masalah tersebut. Hama kecil tidak akan merangkak di luar gendang telinga, ia tidak akan sampai ke otak, tetapi percubaannya yang tidak berjaya untuk keluar menyebabkan ketidakselesaan, kesakitan, kemerosotan kesejahteraan..

Ahli kami

Majalah ini dibuat untuk menolong anda dalam masa-masa sukar ketika anda atau orang yang anda sayangi menghadapi masalah kesihatan!
Allegology.ru boleh menjadi pembantu utama anda dalam perjalanan ke kesihatan dan mood yang baik!